Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са получили важни доставки на военна техника

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са получили важни доставки на военна техника
Коментари Харесай

Гепардите от Германия и полските танкове PT-91 Twardy вече са в Украйна -

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са получили значими доставки на военна техника от Германия и Полша.

Украйна получи от Федералната република първите зенитни самоходни установки Gepard (гепард), обяси министърът на защитата в Киев Олексий Резников в ефирен маратон.

" Днес публично дойдоха първите три системи Gepard. Това са зенитно-ракетни системи, за които ни бяха предадени няколко десетки хиляди муниции ", сподели той.

Според министъра се чака доставката на общо 15 гепарда.

Това са зенитни самоходни установки, които са предопределени за директно прикритие на сухопътните войски. Те унищожават както въздушни цели, както и на наземни (надводни) на разстояние до 4500 метра.

По-рано през днешния ден ръководителят на администрацията на президента Зеленски Андрий Ермак разгласи, че в страната към този момент са пристигнали и полски танкове Twardy.

" PT-91 Twardy от Полша към този момент са в Украйна. Благодарим на нашите другари ", написа той в Телеграм.

 PT-91 Twardy

Броят на полските танкове не се уточнява.

PT-91 Twardy е главният военен танк на полската войска. Той не е основан от нулата, а е създаден през 90-те години на предишния век. Представлява рационализация на руските танкове Т-72 със подмяна на системата за ремоторизация и бронировката.

През април Полша трансферира над 200 танка Т-72 на Украйна. Самата Полша към този момент си е е поръчала танкове K2 от Южна Корея. Също по този начин през април Полша подписа контракт за доставка на 250 американски танка Abrams за полските въоръжени сили.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР